Tietosuojaseloste

Verkkokaupan tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus informoida selkeällä tavalla rekisteröityjä. Tämä seloste täyttää informointivelvoitteen.

1. Rekisterinpitäjä

REX Finland Oy

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

REX Finland Oy
Mestarinkatu 9
15800 Lahti
puh. 0207300590
info@rexled.fi

Tapauksen mukaan mahdollisen tietosuojavastaavan yhteystiedot:

Tietosuojavastaava

Sami Holopainen
puh. 0207300590
info@rexled.fi

2. Rekisteröidyt

REXLED -verkkokaupan asiakkaat. Tiedot tallennetaan tilauksen teon yhteydessä.

3. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Rekisterin pitämisen peruste:

  • Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella   

Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin, jotka ovat seuraavat: 

  • Verkkokaupan tilausten toimittaminen
  • Takuutietojen tallennus

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Yhteystiedot

  • etunimi, sukunimi
  • osoite, postinumero, postitoimipaikka
  • sähköposti
  • puhelinnumero
  • IP-osoite josta tilaus on tehty
  • ostosten maksamiseen käytetyn maksutavan nimi (esim. Paytrail, Klarna)

Asiakastiedot

  • tiedot ostetuista tuotteista, lukumäärä, ostopäivämäärä.

5. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen

REX Finland Oy /
Tietosuojavastaava
Mestarinkatu 9
15800 Lahti

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot. 

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti. 

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. 

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:  www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti:

Asiakkaalta itseltään tilauksen tekemisen yhteydessä.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei luovuteta markkinointitarkoituksiin REX Finland Oy:n ulkopuolelle. 

8. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa.

9. Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. 

11. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitustavat

Käytämme lähetysten toimittamiseen Suomen Postia tai Matkahuoltoa riippuen asiakkaan valinnasta.

Tuotteet lähetetään parin seuraavan arkipäivän aikana, mikäli tuotetta on varastossa. Lähetyksen saavuttua noudettavaksi saat saapumisilmoituksen matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi. Tuotteet ovat tämän jälkeen välittömästi noudettavissa.

Toimituskulut

REXLED.fi sivustolla on kiinteähintainen toimitus kotimaassa. Toimituskulu peritään kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan.

Myyntialue ja muut ehdot

Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle.

Asiakas sitoutuu perehtyvänsä ostamansa tuotteen käyttöohjeeseen, eikä käytä tuotetta muuhun tarkoitukseen kuin mihin tuotteen valmistaja / maahantuoja on sen tarkoittanut. Myyjä ei vastaa tuotteen virheellisestä käytöstä aiheutuneista vahingoista.

Sähköturvallisuus ja asiakkaan vastuu

Tavallinen sähkönkäyttäjä voi tehdä ainoastaan eräitä vähäisiä töitä, jos varmasti osaa tehdä ne oikein ja on riittävästi perehtynyt työhön liittyviin ohjeisiin ja sähköturvallisuuteen. Tällaisia töitä ovat esimerkiksi

– asunnon sulakkeen vaihtaminen

– valaisimen liittäminen katossa olevaan "sokeripalaan"

–sähkölaitteen rikkoutuneen pistotulpan, johdon ja johdossa olevan välikytkimen vaihtaminen

– yksivaiheisen jatkojohdon valmistaminen ja korjaaminen

– pistorasian ja valaisinkytkimen kannen irrottaminen ja kiinnittäminen esim. tapetoinnin ajaksi– enintään 50 voltin vaihtojännitteisiin tai 120 voltin tasajännitteisiin laitteistoihin kohdistuvat työt, esim. aurinkokennoasennukset.

Asiakas vastaa siitä, että tätä vaativammat sähkötyöt suorittaa siihen valtuutettu ammattilainen, kuten sähkömies.

Toimitusaika

Tuotteidemme toimitusaika on 14-30 päivää ellei tuotteen kuvauksessa ole muuta mainittu. Tilaukset pyritään toimittamaan kokonaisuudessaan.

Mikäli jokin tuote on pitempiaikaisesti loppu ja emme pysty saamaan sitä kohtuullisessa ajassa lisää, niin tilaus voidaan toimittaa osissa.

Viallisen tuotteen palautus

Ota aina yhteyttä meihin ennen tuotteen palautusta.

Asiakaspalvelumme antaa tarkemmat ohjeet palautuksen tekemiseen.

Reklamointiaika tuotteen noudosta on 14 päivää. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla osoitteesta info@rexled.fi.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samaan uuteen nimikkeeseen. Emme korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole ensin sovittu kauppiaan kanssa. Emme lunasta postiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Rahojen palauttaminen kestää maksutavasta riippuen muutamasta päivästä viikkoon. 

Palautuneet tuotteet tarkistetaan aina ennen maksun palauttamista asiakkaalle.

Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset

Valitettavasti kuljetusliikkeet eivät huolellisesta pakkaamisesta huolimatta aina onnistu kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän takia on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee HETI vahinkoilmoitus postikonttoriisi tai Matkahuollon palvelupisteeseen. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta.

Vaihto- ja palautusoikeus

Asiakkaana sinulla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Ota aina yhteyttä asiakaspalveluumme ennen palautusta.

Mikäli asiakas on valinnut muun kuin edullisimman toimitustavan, esimerkiksi pikatoimituksen, emme hyvitä siitä aiheutuneita ylimääräisiä kustannuksia.

Virheellisen osoitteen tai noutamattoman lähetyksen johdosta palautuneen lähetyksen uudelleenlähettämiskulut peritään tilaajalta.

Toimitukset, jotka peruutusilmoitusta tekemättä on jätetty noutamatta Postista tai Matkahuollosta, perimme kulloinkin voimassa olevan toimituskulun verran maksua.